Online tool startgesprek met de ketenpartners

De online tool Start Samen Sterk! ondersteunt en structureert het startgesprek met de ketenpartners. Dit zal bijdragen aan een goede voorbereiding, gelijke verwachtingen en vergroting van eigenaarschap bij alle ketenpartners. De tool neemt je mee door een voorbereidende fase, voorafgaand aan het startgesprek. En, begeleidt de school samen met je ketenpartners tijdens het startgesprek, zodat afspraken kunnen worden vastgelegd die aan het einde van het startgesprek uit de tool rollen in een overzichtelijk formulier.

Start Samen Sterk wordt vanaf de start van schooljaar ‘22 – ’23 door alle scholen en ketenpartners in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg in gebruik genomen.

Waarom is deze online tool ontwikkeld?
Deze tool is ontwikkeld op vraag van de scholen en ketenpartners, naar aanleiding van de evaluatie van het MDO en startgesprek met de ketenpartners. De tool is samen met de scholen en ketenpartners ontwikkeld om het gehele MDO verder te professionaliseren.

Een goede voorbereiding, met elkaar in contact staan, weten waar de verantwoordelijkheden liggen, je eigen professionele ruimte kennen en nemen, toewerken naar collectieve en preventieve oplossingen en goed voorzitterschap zijn de bouwstenen van zo’n startgesprek.

Aan de slag met de Online Tool MDO-Startgesprek
Via deze link kunnen scholen en ketenpartners een account aanmaken om de Online Tool MDO-Startgesprek te gebruiken. Deze link wordt verspreid via de scholen. Het is daarom belangrijk dat de school de link samen met de uitnodiging voor het startgesprek doorstuurt naar de ketenpartners, zodat ook zij de online tool kunnen volgen en zo voorbereid deelnemen aan het startgesprek.

De tool bestaat dus uit een voorbereidend gedeelte en een deel dat je gezamenlijk tijdens het startgesprek op de school doorloopt. De ketenpartners bereiden zich voor meerdere scholen voor via de online tool. De school heeft een extra module die je helpt het startgesprek goed voor te zitten.

Benieuwd naar de precieze opzet van de Online Tool MDO-Startgesprek?

  • Hier word je in 3 minuten bijgepraat over hoe de online tool is opgebouwd en waarom deze is ontwikkeld.
  • Hier bekijk en lees je de uitgebreidere vragensessie terug, waarin alle vragen van je collega’s rondom de tool worden beantwoord.

Op een rijtje, acties voor de school

  1. Plan je MDO-Startgesprek in september of oktober in en nodig daarbij alle ketenpartners uit. Je kunt daarvoor (een variant op) deze mail gebruiken.
  2. Voeg de link naar de Online Tool MDO-Startgesprek toe aan je uitnodiging.
  3. Bereid je voor op het MDO-Startgesprek door als school de modules te doorlopen.

Vragen?
Neem contact op met Saskia van Valkenhoef via saskia.van.valkenhoef@yolk.nl.